flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшов обвинувальний акт відносно обвинуваченого за вчинення незаконного позбавлення волі

26 червня 2019, 15:55

26 червня 2019 року до Охтирського міськрайонного суду Сумської області надійшов обвинувальний акт відносно громадянина Д., дії якого кваліфіковані за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України, як незаконне позбавлення волі людини, вчинене з корисливих мотивів.

Інформаційно: громадянин Д., рухаючись на власному автомобілі по вул. Батюка в м. Охтирка,, зустрів свого знайомого громадянина В., який працював у нього по господарству. Громадянин В. залишив господарство, не попередивши про це господаря.

Обвинувачений, реалізуючи свій умисел на незаконне позбавлення волі людини, а саме громадянина В., з корисливих мотивів, із застосуванням фізичного впливу шляхом нанесення ударів по правому стегну, посадив останнього на заднє сидіння автомобіля, супроводжуючи погрозливими висловлюваннями, відвіз до свого господарства.

Крім того, громадянин Д. повторно з корисливих мотивів, оскільки мав на меті виконання різних видів робіт по господарству громадянином В., провів останнього до сарайного приміщення, в якому пристебнув кайданками до металевого ланцюга та закрив вхідні двері на зовнішній запираючий пристрій, тобто незаконно позбавив волі громадянина В., що виразилося у перешкоджанні за своєю волею обирати місцезнаходження та поміщенні в таке місце, яке неможливо самовільно залишити.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючого суддю  – Ярошенко Т.О.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 583/2696/19.