flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду надійшло кримінальне провадження відносно лікарів психіатричної лікарні

26 вересня 2018, 15:34

25 вересня 2018 року до Охтирського міськрайонного суду Сумської області надійшло кримінальне провадження щодо громадянки Н., яка працювала на посаді головного лікаря Комунального закладу «Обласна спеціалізована психіатрична лікаря № 2», дії якої кваліфіковано за ч. 1 ст. 127 КК України (катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного чи морального страждання шляхом мучення з метою їх дискримінації), ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці, що спричинило смерть), ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України (підбурення до складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та щодо громадянки М., яка працювала на посаді  лікаря – патологоанатома , якій інкриміновано вчинення злочинів за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 135 КК України (пособництво у завідомому залишенні без допомоги осіб, які перебувають в небезпечному для життя стані), ч. 1 ст. 366 КК України (складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду для розгляду цієї справи автоматичним розподілом визначено суддю Соколову Н.О.

Підготовче судове засідання по справі призначене на 28 вересня 2018 року на 10 год. 00 хв.

Пошук інформації по справі можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 583/3234/17.

Інформаційно: громадянка Н. обвинувачується у залишенні в небезпеці та катуванні холодом пацієнтів установи, а також в підбурюванні колег до протиправних дій; громадянка М. обвинувачується  у внесенні за вказівкою громадянки Н. до медичної документації завідомо неправдивих відомостей про патологоанатомічний діагноз та клінічно-патологоанатомічний епікріз, чим сприяла приховуванню злочинних дій громадянки Н.