flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неповнолітню дівчину притягнуто до адміністративної відповідальності за куріння біля навчального закладу

18 квітня 2018, 13:13

 

 Постановою Охтирського міськрайонного суду від 17 квітня 2018 року неповнолітня громадянка С. була притягнута до адмініністративної відповідальності за ч. 1 ст. 175-1 за куріння тютюнових виробів в заборонених місцях.

 

  Приймаючи дане рішення, суд врахував що, вона вперше притягується до відповідальності, вину визнала та щиро розкаялась у вчиненому,  тому застосував захід впливу у вигляді попередження.

 

   Нагадаємо, що згідно Закону України № 2899-IV забороняється куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів у громадських місцях, зокрема у приміщеннях та на території навчальних закладів, дитячих майданчиків, на зупинках громадського транспорту, у під’їздах житлових будинків, у приміщеннях закладів ресторанного господарства, на вокзалах, спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд та закладів фізичної культури і спорту, закладів охорони здоров’я, у приміщеннях об‘єктів культурного призначення та органів державної влади і місцевого самоврядування, інших державних установ; на стаціонарно обладнаних зупинках транспортних засобів.