flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Урок Справедливості – «Слон проти Жирафи»

13 червня 2019, 13:41

13 червня 2019 року Охтирським міськрайонним судом Сумської області за ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України в рамках Всеукраїнської акції для школярів 2 та 4 класу Охтирської гімназії було проведено «Урок справедливості». Провела його для учнів суддя-спікер Охтирського міськрайонного суду Сумської області Ярошенко Тамара Олександрівна.

Учні переглянули новий мультфільм про суд «Слон проти Жирафи», після чого спробували себе у ролі справжніх суддів, намагаючись вирішити спір. Кожен з них мав змогу оцінити правомірність дій позивача та відповідача, прийняти обґрунтоване рішення. Кожний висловився та аргументував свою думку з цього приводу. Діти мали змогу усвідомити та зрозуміти, що таке справедливість у судовому процесі та як реалізується принцип рівності та змагальності сторін. Урок пройшов весело, пізнавально та цікаво!

Зустріч проходила невимушено та в дружній атмосфері. Діти залишились сповненими приємних вражень від проведеного заходу. На згадку про участь в акції діти отримали наліпки, медалі членів «Клубу «Справедливці» та диплом учасника Всеукраїнської акції «Урок справедливості».

Вищевказаний захід проводиться з ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України за підтримки Ради суддів України в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» USAID «Нове правосуддя» (USAID Uk­raine – USAID Україна). Проведення таких заходів сприяє підвищенню загального рівня правової культури та вдосконаленню системи правової освіти школярів, формуванню довіри та поваги до судової влади.