flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф з позбавленням права обіймати посади – за одержання неправомірної вигоди

28 травня 2019, 16:00

Охтирський міськрайонний суд Сумської області визнав мешканця м. Охтирка винуватим за статтею 368 частиною 1 Кримінального кодексу України у проханні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою особою в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду дій з використанням свого службового становища.

Вироком суду від 28 травня 2019 року затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим та  призначено покарання у виді штрафу у розмірі 25500 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків у сфері охорони здоров’я строком на 3 роки.

Згідно з вироком суду, громадянин Г., який працював на посаді голови однієї з міжрайонних Медико-соціальних експертних комісій області, діючи з корисливих мотивів, використовуючи своє службове становище за 3000 гривень обіцяв громадянці Д. (людині з обмеженими фізичними можливостями) сприяти у продовженні їй 3 групи інвалідності безстроково.

Головуючий суддя Сидоренко Р.В.

Пошук рішення у справі можна здійснити у Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 583/2138/19.