flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено угоду про примирення та призначено покарання у вигляді штрафу у справі про заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство)

28 липня 2020, 16:01

Вироком Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 28 липня 2020 року мешканку м. Охтирка визнано винуватою у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України шахрайство (заволодіння чужим  майном шляхом обману), затверджено угоду про примирення між представником потерпілої юридичної особи  та обвинуваченою та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 510 гривень.

Пошук рішення у справі можна здійснити у Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 583/2721/20.

Головуючий суддя Ярошенко Т.О.

Інформаційно: Громадянка М. спільно проживаючи  в незареєстрованому шлюбі  із громадянином С.,  народила  сина, батьком якого фактично являється громадянин С. Однак, в порушення вимог ч. 4 ст. 18-1 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» громадянка М., проживаючи разом з громадянином С., який являється батьком дитини, шляхом обману, умисно з корисливою метою подала завідомо неправдиві відомості у заяві про призначення усіх видів соціальної допомоги, компенсації та пільг, а саме відомості з приводу того, що вона являється одинокою матір’ю, не проживає разом з батьком її дитини громадянином С. та виховує дитину одиноко, яку самостійно надала до Управління соціального захисту населення Охтирської  міської ради, в результаті чого громадянці М. як одинокій матері було нараховані та виплачені грошові кошти  на загальну суму 1409 грн.

В подальшому громадянка М., не маючи права на отримання нарахованих коштів, умисно, з корисливою метою, зняла з банківської картки нараховані кошти та розпорядилась ними на власний розсуд, тим самим спричинивши державному бюджету України в особі Управління соціального захисту населення Охтирської міської ради  Сумської області матеріальні збитки на вказану суму.

Наразі шкода нею відшкодована в повному обсязі.